JOHN A. KEEL 1930-2009

Muutama sananen kulttikirjailija John A. Keelistä.

Korean sodan veteraani, psykologista sodankäyntiä ja propagandakirjoitusta Saksassa armeijassa opiskellut seikkailijatoimittaja John A. Keel toimi aluksi freelancer avustajana sanomalehdissä, radiossa ja televisiossa. Hän julkaisi tuolloin useita exploitatiivisia pulp-artikkeleja mm. seksuaalisista aiheista.

Armeijan jälkeen hän toimi ulkomaisena radiokirjeenvaihtajana Berliinissä, Pariisissa, Roomassa ja Egyptissä.

Vuonna 1957 Keel julkaisi ensimmäisen teoksensa. Jadoo on esoteerishenkinen matkakirja, joka kuvaa Intian ja Egyptin ihmeitä humoristisella otteella.

Ensimmäinen ufologi, anomalioita kerännyt Charles Fort oli suurin esikuva, kun Keel alkoi tutkia ufoilmiötä 60-luvulla.
Vuoden kestäneiden ufotutkimusten jälkeen Keel päätteli, että maan ulkopuolinen hypoteesi oli kestämätön. Itse asiassa sekä professorit J. Allen Hynek että Jacques Vallée päätyivät lopulta samanlaiseen johtopäätökseen omissa tutkimuksissaan.
Kuten Keel itse kirjoitti:

”Hylkäsin avaruusolentohypoteesin vuonna 1967, kun omat kenttätutkimukseni paljastivat hämmästyttävän päällekkäisyyden psyykkisten ilmiöiden ja UFOjen välillä… Esineet ja ilmestykset eivät välttämättä ole peräisin toiselta planeetalta eivätkä välttämättä edes ole olemassa pysyvinä aineen rakenteina. On todennäköisempää, että näemme sen, mitä haluamme nähdä, ja tulkitsemme tällaisia ​​visioita nykyajan uskomuksemme mukaan.”

Teoksessa Operaatio troijalainen – klassinen ufotutkimus ja The Eighth Tower (Kahdeksas torni suomennetaan vielä tämän vuoden puolella) Keel väittää, että ei-ihmis- tai henkisen älykkyyden lähde on lavastanut kokonaisia ​​tapahtumia pitkän ajan kuluessa edistääkseen ja vahvistaakseen tiettyjä virheellisiä uskomusjärjestelmiä. Esimerkiksi hirviöt , haamut ja demonit , keiju-usko Keski-Euroopassa, vampyyrilegendat , mysteeri-ilmalaivat vuonna 1897, 1930-luvun mysteerilentokoneet, mysteerihelikopterit, poikkeavien olentojen havainnot, poltergeist -ilmiöt, UFO -valopallot ja Keel arveli, että lopulta kaikki nämä poikkeavuudet peittävät todellisen ilmiön. Hän käytti termiä ” ultraterrestiaali” ” kuvaamaan UFO-miehiä, joiden hän uskoi olevan ei-ihmisolentoja, jotka pystyvät ottamaan minkä tahansa muodon haluavat.

Vuoden 1975 kirja The Mothman Prophecies (Koimiehen profetia on Anomalia kustannuksen julkaisulistalla) oli tutkimus, joka koski väitettyjä havaintoja Point Pleasantissa, Länsi-Virginiassa ja sen ympäristössä valtavasta, siivekkäästä olennosta nimeltä ” Mothman “. Kirja yhdistää Keelin kertomuksen outojen puheluiden vastaanottamisesta silvottujen eläinten raportteihin ja huipentuu Ohio-joen ylittävän Silver Bridgen romahtamiseen 15. joulukuuta 1967 .

Kirja sai laajan suosion vuonna 2002 kun samanniminen – the Mothman Prophecieselokuva julkaistiin. Pääosissa nähtiin Richard Gere. 

John Keel keksi myös aikoinaan Men in Black eli Miehet mustissa – käsitteen.